180 Tartu last esinevad hoogsates lauluvideotes

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Liiva Tantsukingade-loo üks stseenidest Tartu raeplatsilt.
Airi Liiva Tantsukingade-loo üks stseenidest Tartu raeplatsilt. Foto: Indrek Kasesalu

Õpetaja Airi Liiva on loonud kindlasti juba sada laulu. Või isegi rohkem, täpselt ei tea keegi. Tema viiside ja sõnadega laule oskavad lapsed nii koolides, lauluringides kui lasteaedades. Neid on ilmunud CDde ja laulikutena. Täna õhtul esitletakse aga üheksat lugu meisterlike muusikavideotena Tartu Cinamoni kinokeskuses.

Airi Liiva ütleb, et selles lauluvideote tegemises on osalenud 180 Tartu ja Tartumaa last ehk 120 Laulupesa lauljat ning Tartu Shate tantsukooli 60 tantsijat vanuses kolm kuni 10 aastat. Töö on kestnud terve aasta. Laulud on laste elust, sellest, mis neile meeldib ja mis mitte.

Laulu- ja tantsulapsed.
Laulu- ja tantsulapsed. Foto: Indrek Kasesalu

Ettevõtmine on põhinenud suurel entusiasmil ja omarahastusel, ühe video valmimist on toetanud Tartu linn ning hoogu saadi Hooandjast.

Filmitud on tartlastele väga tuttavates paikades: Toomemäel, Vanemuise väikeses majas, Miina Härma gümnaasiumi õuel ning paljudel linna tänavatel ja parkides.

«Lapsed on nii nakatavad, nii rikkumata ja ehedad. Tänu neile mu laulud sünnivadki, loon neid lastele ja laste pärast,» ütles Airi Liiva.

Muusikavideote autorid on oma ala profid – Indrek Kasesalu ja Elina Kasesalu.

Pärast esitlust lähevad need kasutusele ETV2 ja ETV programmidesse, kus neid lükitakse kas lastesaadete vahele või pühapäevahommikute telekavva. Teletöötajad on öelnud, et niisugustest laste muusikavideotest on alati suur puudus ja vaatajad igatsevad neid näha.

Väike stseen Airi Liiva laulust «Palve».
Väike stseen Airi Liiva laulust «Palve». Foto: Jane Võsso

«Me ise ka soovisime, et lapsed saaksid oma lauluharrastusele veel ühe väljundi. Et nad näeksid, mida saab lauluga ette võtta ning kuidas videoid tehakse,» rääkis Airi Liiva.

Laulupesa laulustuudio tegutseb Tartus kolmandat hooaega, see ühendab 350 last ning  kõige nooremad harrastajad seal on mõnekuused beebid.

Airi Liiva ise on kolme lapse ema. «Lapsed on nii nakatavad, nii rikkumata ja ehedad,» ütles ta. «Tänu neile mu laulud sünnivadki, loon neid lastele ja laste pärast.»

Airi Liiva on lõpetanud Heino Elleri muusikakooli ning Tartu ülikoolis on ta õppinud ajakirjandust ja suhtekorraldust. Muusikaõpetajana on ta töötanud juba 15 aastat.

Muusikavideote esitlus

Airi Liiva laule näeb ekraanil täna õhtul Tartu Cinamoni kinokeskuses kell 18 ja kell 19.

Tallinnas leiab sama üritus aset 18. märtsil kell 12 kinos Artis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles