Gustav Suitsu luulepreemia pälvis Tõnis Vilu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premeeritud Tõnis Vilu.
Premeeritud Tõnis Vilu. Foto: Sille Annuk

Eesti kirjandusmuuseumi saalis oli täna emakeelepäevaselt pidulik ja asjalik ühtaegu. Pidulikuks tegi koosviibimise Gustav Suitsu luulepreemia teatavaks tegemine ja kätteandmine luuletajale Tõnis Vilule, kelle raamatu «Kink psühholoogile» kirjastas eelmisel aastal eesti keele sihtasutus.

Luulepreemia komisjon koosseisus Mart Velsker, Arne Merilai, Krista Ojasaar, Carolina Pihelgas ja Asko Tamme hindas Tõnis Vilu luulekogu ühtlaselt kõrget taset, uut kvaliteeti tema senise loomingu taustal, intellektuaalsust ja värskust.

Pidulikkust lisas tänasele koosviibimisele kirjandusmuuseumis saalis muusika, mida esitasid Marvin Mitt ja Ingrid Rabi.

Asjalikke toone andsid muuseumi direktori Urmas Sutropi avasõnad ja Rauno Alliksaare ettekanne Gustav Suitsu luulele iseloomulikest joontest, samuti linnapea Urmas Klaasi sõnavõtt ja luulepreemia žürii liikme Mart Velskri kõne.

Gustav Suitsu luulepreemia antakse eelmisel kalendriaastal ilmunud luuleteose (või luuleteoste) eest, mis on kõrgel tasemel, kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi ning on mingil moel Tartuga seotud.

Žürii liikme Krista Ojasaare teatel kandideerisid tänavu preemiale järgmised luulekogud: Piret Bristoli «Üks ümberringi», Indrek Hirve «Kuradisild», «Toomemägi on Emajõgi» ja «Inglisild», Häniläse «Viiulimäng vanan vaksalin», Hando Runneli «Tuul tantsib toome okstes», Ivar Silla «Heinakõrred» ja Tõnis Vilu «Kink psühholoogile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles