Tartu karateklubi kogus meistrivõistlustelt kopsaka medalisaagi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falco karatekad kogusid Eesti meistrivõistlustelt 18 medalit: 7 kulda, 4 hõbedat ja 7 pronksi.
Falco karatekad kogusid Eesti meistrivõistlustelt 18 medalit: 7 kulda, 4 hõbedat ja 7 pronksi. Foto: Lauri Mengel

Laupäeval Tallinnas peetud Eesti karatemeistrivõistlustel noppisid Tartu klubi Falco karatekad 18 medalit, neist seitse kuldset. Selle tulemusega hõivas Falco medalitabelis kumite arvestuses teise koha.

Klubi treener Lauri Mengel täpsustas, et liites kokku kumite (võitlus reaalse vastasega) ning kata (võitlus kujuteldava vastasega) medalid, oli Falco üldtabelis kolmas. Kata'ga nende klubis aga ei tegelda ning kõik medalid võeti kumite's.

Lauri Mengeli sõnul ei ole nii hea tulemus klubile otseselt üllatus, sest selle nimel on tehtud pikalt sihipärast tööd. «Tänavu osales meil meistrivõistlustel ka rohkem sportlasi kui varem, nii et selle arvu pealt oli samuti oodata, et tuleb rohkem medaleid,» märkis ta. Mullu osales Eesti meistrivõistlustel 16 Falco karatekat, tänavu 26.

Eesti karate raskuspunkt paikneb Tallinnas, kus tooni annab Eesti karatekoondise peatreeneri Aleksandr Zõkovi klubi Budo. Eesti meistrivõistlusel võitsid Budo sportlased 28 medalit, neist koguni 21 kuldset. «Nemad on teistelt ikka väga pikalt eest ära,» tõdes Mengel.

Falco kuldmedalistid: Karl-Erik Meltsas (vasakult), Marko Olavi Prost, Taur Lillestik, Mihkel Liivakant, Kadi Sepp, Joonatan Ehlvest, Sandra Pärn.
Falco kuldmedalistid: Karl-Erik Meltsas (vasakult), Marko Olavi Prost, Taur Lillestik, Mihkel Liivakant, Kadi Sepp, Joonatan Ehlvest, Sandra Pärn. Foto: Lauri Mengel

Medalite koondtabelis edestas Falcot ka teine Tallinna klubi Jyoshinmon, kes võitis 11 kulda. Tartu klubidest osales meistrivõistlustel veel BudoArt, kes võitis ühe kulla, neli hõbedat ja ühe pronksi ning oli medalitabelis kaheksas.

Falcos käib trennis 140 karatekat, neist lapsi on umbes 120. Lauri Mengeli sõnul oleks neil ressurssi ka natuke rohkemate laste treenimiseks, kuid omad piirangud seab kvaliteetsete treenerite ja tatamiga varustatud treeningusaalide nappus.

«Oleme tahtnud gruppe juurde võtta, aga see on takerdunud selle taha, et ei leia sobivat saali. Kõik head treeningajad on klubidel ühed ja samad ning nendele aegadele siis konkureeritakse,» nentis Mengel.

Laste treeningutele saamiseks väisas Falco varem tihedalt kehalise kasvatuse tunde, kuid viimasel paaril aastal on rõhk pigem huviringide või infopäevade külastamisel. Kõige enam saadakse uusi lapsi treeningurühmadesse programmi «Et suvi ei läheks luhta» kaudu, mida korraldatakse koo Eesti karateföderatsiooniga. Lisaks karatele keskendutakse seal ka turvakäitumisele, lastega tegelevad inimesed politseist, päästeametist ja kaitseväest. «See on meie kõige põhilisem värbamisprogramm,» märkis Lauri Mengel.

Eesti meistrivõistluste järel on klubidel pisut rahulikum aeg, järgmised suuremad võistlused, Eesti karateliiga viimane etapp, on alles mai lõpus Tallinnas. «Lapsed on väga õhinas, et seal hästi esineda ja üldarvestuses klubile kõrge koht tuua,» ütles Mengel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles