Linn plaanib Oa tänava autodele kitsamaks muuta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline võib tulevikus välja näha Oa tänav, kui visand OÜ Kino Maatikuarhitektide eskiisprojektist teoks saab.
Selline võib tulevikus välja näha Oa tänav, kui visand OÜ Kino Maatikuarhitektide eskiisprojektist teoks saab. Foto: OÜ Kino Maastikuarhitektid / Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsuse tellimusel on koostamisel Oa tänava ümberehitusprojekt. OÜ Kino Maastikuarhitektid koostatud eskiisprojekti järgi peaks tänav tulevikus muutuma jalakäijasõbralikumaks, seevastu autodele jääb ruumi vähemaks.

Linnavalitsuse teatel puudutab plaan Oa tänava kesklinnapoolset lõiku Kroonuaia tänavast Marja tänavani. Et tegu on avalikku linnaruumi ilmestava ehitusega, korraldab linnavalitsus avaliku arutelu neljapäeval, 16. märtsil kell 17 Sisevete Saatkonnas ja ootab seal linnakodanikelt arvamusi. Arutelul on kohal nii tellija kui ka projekteerija esindajad. 

Oodatud on kõik konstruktiivsed ettepanekud ja märkused kavandatava projekti kohta ka neilt, kes ise kohale tulla ei saa, e-kirjaga aadressile siim.mitt@raad.tartu.ee. Eskiisprojektiga saab pärast arutelu tutvuda Tartu linna veebilehel.

Projekt käsitleb sõidu- ja kõnniteede katte uuendamist ning tehnovõrkude rekonstrueerimist. Eskiisprojektiga on antud maa-ala asendiplaaniline lahendus, ristlõiked, kergliiklusteede katendid ja vertikaalplaneerimine, et luua sobilikku tänavaruumi Supilinna keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles