Saaniga läbi jää vajunud mees vajas haiglaravi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto. Illustreeriv foto.
Kiirabiauto. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeva pärastlõunal vajus 25-aastane mees Peipsi järvel Emajõe suudmes mootorsaaniga läbi õhukeseks kulunud jää. Piirivalvurid aitasid ta veest välja ning kiirabi viis ta haiglasse.

Lõuna prefektuuri teatel kutsus 12. märtsil hättasattunud mees endale kella 13.55 ajal ise abi. Omal jõul mees enam tagasi jääle ronida ei suutnud. Piirivalve mootorsaanipatrulli saabumisel seisis abivajaja jalgupidi saani peal, olles ise rinnuni vees.

Piirivalvurid aitasid mehe veest välja ning ta toimetati kiiresti kaldale. Teel kaldale selgitas ta piirivalvuritele, et soovis sõita Piirisaarelt Varnjasse, kuid kaldus kursilt kõrvale ning sattus ohtlikult õhukesele jääle. Rabedal jääl püüdis mees oma maastikusõidukit ümber pöörata, ent vajus selle manöövri käigus läbi jää.

Alajahtunud mees anti üle meedikutele ning ta viidi TÜ kliinikumi. Tagasi järvele suundunud piirivalvurid märgistasid saani vette vajumise koha ning selle edasise saatuse eest hoolitseb omanik ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles