Piiririkkumise järel kinni peetud kalamehel õnnestus Venemaale pageda (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi vesikonnas tähistavad talvel ajutise kontrolljoone lähedusse jõudmist sellised tähised.
Peipsi vesikonnas tähistavad talvel ajutise kontrolljoone lähedusse jõudmist sellised tähised. Foto: Erakogu

Laupäeval leidis Lämmijärvel aset vahejuhtum, mis nõudis tõsist reageerimist nii Eesti kui Venemaa piirivalvureilt.

Tartu Postimehele rääkisid kohalikud elanikud, et laupäeva ennelõunal sõitis mootorsaan mööda Lämmijärve jääd Venemaa poolelt üle Eesti poolele Piirissaare külje alla. Saaniga sõitnud mees puuris augu jäässe ja asus südamerahuga kala püüdma. Näinud radaris üle piiri liikumist, saabusid hõljukiga kohale Eesti piirivalvurid.

Lõuna prefektuuri kinnitusel märkas Mehikoorma hõljukipatrull kontrolljoone ebaseaduslikku ületust 11. märtsil kella 12 ajal. Piirivalvurid peatasid saaniga liikunud 32-aastase Venemaa Föderatsiooni kodaniku ning tema kontrollimisel avastati, et ta on alkoholi tarvitanud.

Mees kutsuti hõljukisse, kus kontrolliti tema dokumente ja selgitati olukorda. Pealtnägijate arvates hakkas mees hõljukis suitsetama, mispeale saatsid piirivalvurid ta õue. (Lisatud täiendatud lõik!) Prefektuuri kinnitusel polnud see siiski nii. Mees nimelt ütles, et tema dokumendid on saani peal. Saani juurde jõudes ulatas mees piirivalvureile dokumendid, siis aga hüppas ootamatult mootorsaanile ja kihutas Venemaa poole minema. Seal võtsid ta vastu juba Eesti ametivõimude piiritagused kolleegid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles