Sabas seismine pakub pinget ka filmitegijatele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Heifets tegi möödunud suvel Karlova teatri lavastusele «Koerapäevikud» reklaamklipi.
Aleksandr Heifets tegi möödunud suvel Karlova teatri lavastusele «Koerapäevikud» reklaamklipi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Elektriteatris linastub esmaspäeval esimesel seansil kaks dokumentaalfilmi, mis ühtekokku kestavad tunni ning mille autorid Aleksandr Heifets ja Jaak Kilmi on lubanud ka ise kohal olla. Mõlemad filmid räägivad sabas seismisest.

Film «Järjekord» on kahest kauplusest. Kui Tallinnas avas uksed Eesti esimene H&Mi kauplus, kogunesid avamiseelsel õhtul noored selle ukse taha. Defitsiidivabas Eestis kasvanud põlvkonnale on järjekorras olemine midagi põnevat ja romantilist. Samal ajal seadis Eestimaa teises otsas oma sammud kauplusauto peatusesse Veski Hilda, Palumõisa küla kõige vanem asukas.

Film «Jaanipäev» on jäädvustanud jaanipäeval Saaremaa praamisabas seismise.

Jaak Kilmi ja Aleksandr Heifetsi koostöös on valminud ka «Kümnest kümneni» ja «Prügi mahapanek keelatud» ning praegu on järeltöötluses «Teeme ära!».

Jaak Kilmi on rahvusvaheliselt tunnustatud dokumentaal- ja mängufilmide režissöör, produtsent, filmikriitik ja õppejõud.

Aleksandr Heifets on Moskvas sündinud, New Yorgis kasvanud, Chicago ülikoolis psühholoogiat ja lingvistikat ning Prahas FAMU filmiakadeemias filmirežiid õppinud. Ta on töötanud USAs MTV abiprodutsendina, Tadžikistanis Maailmapanga meediakonsultandina ja Hollandis Metropolise TV režissöörina.

Viimastel aastatel on Aleksandr Heifets tartlane ning tegutsenud Eestis vabakutselise filmi- ja reklaamirežissööri, operaatori ja monteerijana, keskendudes peamiselt dokumentaalfilmidele. Muu hulgas tegi ta möödunud suvel Karlova teatri lavastusele «Koerapäevikud» reklaamklipi.

Tartu Elektriteatri (Lai 37) esimene seanss esmaspäeval algab kell 17.30 ja on publikule tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles