Tartus avatakse Euroopa moodsaim kinokeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Apollo Kino

Eesti suurim kinokett Apollo Kino plaanib aprilli lõpus avada uuenenud Tartu Lõunakeskuses ligi tuhande istekohaga Euroopa moodsaima kinokeskuse.

Apollo Kino tegevjuhi Rauno Stüffi sõnul on avatav kinokeskus Lõuna-Eestis täiesti uus tase. «Tartu kino eesmärk on muutuda kogu Lõuna-Eesti meelelahutuse tõmbekeskuseks ja esinduskinoks, mis tehnilise taseme poolest on teerajaja nii põhjamaades kui Baltikumis,» hindas Stüff.

Uue kino avamisega kahekordistub Tartu kinokohtade arv. «Tahame anda nii Tartu kui kogu Lõuna-Eesti elanikkonnale senisest palju rohkem põhjust kinos käia,» selgitas Stüff. Laienevasse Lõunakeskusse tulev koguperekino sisaldab ka ruume, kus lapsed ja pered saavad sünnipäevi või muid üritusi pidada, samuti jõuavad Tartusse Apollo Kino populaarsed emme ja beebi kinopäevad.

Stüffi kinnitusel on põhjamaades täiesti enneolematu, et kõikides kinosaalides on kasutusel 4K-resolutsioon ja laserprojektorid, mis tagavad üliterava ja hetkel maailma parima võimaliku pildikvaliteedi. Lisaks on kolmes saalis tipptasemel ruumilist heli pakkuv Dolby Atmose helisüsteem, mis asetab vaataja filmisündmuste keskele.

Lisaks avaratele klubitoolidele saavad kõik kuus kinosaali ka paaritoolid ning Mustamäe Apollo Kinost tuntuks saanud luksuslikud elektriliste selja- ja jalatugedega staaritoolid – kogu maailmas unikaalsed istmed, mille sees olevatelt ekraanidelt saab seansi ajal tellida otse kinosaali söögi- ja joogipoolist.

Uus Apollo Kino pakub tööd ligi 30 inimesele, ent teenindajail on pigem juhendaja roll, sest uue kino 24 iseteeninduskassat ja automaatsed piletiväravad võimaldavad kinos käia pikkades järjekordades seismata. Samuti saab ka kõikide suupistete ja jookide eest tasuda iseteeninduskassades.

Laienevas Lõunakeskuses avatavas ligi 3500 ruutmeetril laiuvas uues Apollo Kinos on kuus kinosaali ja üle 950 istekoha. Lõunakeskusesse viib kesklinnast tasuta buss, jalgratturitele on 40-kohaline rattaparkla ning autoga kinno tulijad saavad tasuta parkida eraldi parklasse keskuse teisel korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles