Kuigi hobune Black Shawl on maaülikoolil baasõppeks olemas, ei saa sugugi kõiki loomi loomakliinikusse tuua, vahel tuleb ka ise farmidesse sõita. Pildil maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats.
Kuigi hobune Black Shawl on maaülikoolil baasõppeks olemas, ei saa sugugi kõiki loomi loomakliinikusse tuua, vahel tuleb ka ise farmidesse sõita. Pildil maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats. Foto: Kristjan Teedema

Riigikogu võttis 2014. aastal vastu veterinaarkorralduse seaduse muudatuse, mille järgi Eesti maaülikooli loomaarstiõppe kliinilise õppe korraldamisega seotud tegevuskuludeks saadakse lisaraha riigieelarvest maaeluministeeriumi eelarve kaudu. Muudatus jõustus 1. jaanuaril 2015, kuid seni pole loomaarstide kliiniline õpe lisaraha saanud.

Maaeluministeerium on maaülikooli kliinilist loomaarstiõpet küll rahastanud umbes 50 000 euroga aastas, aga vajadus on tunduvalt suurem ja ulatub üle 500 000 euro aastas. 

Kallis õpe

Kommentaarid
Copy