Vanemuise balletikool tõi Riia olümpiaadilt kaasa mitu võitu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Eliise Luts (vasakult) ja Anette Rüütli näitavad võitu tähistavat karikat.
Miina Eliise Luts (vasakult) ja Anette Rüütli näitavad võitu tähistavat karikat. Foto: Rita Dolgihh

Vanemuise tantsu- ja balletikool osales kuuendal rahvusvahelisel tantsuolümpiaadil Riias ja saavutas võite mitmes kategoorias. Eri vanuseklassides oli võistlema kogunenud üle 2000 tantsija Lätist, Leedust, Valgevenest, Venemaalt, Saksamaalt ja Eestist – Tallinnast ja Tartust.

«Sel aastal osales rohkem nooremaid õpilasi, kellest paljud olid esimest korda elus võistlustel, ja neil läks suurepäraselt,» ütles Vanemuise tantsu- ja balletikooli juhataja Elena Poznjak-Kõlar.

Vanemuise tantsuõpilased viisid võistlema viis tantsu, mille esitamine tõi kaasa kas esimese, teise või kolmanda koha.

Žürii otsusel vääris Veronika Schmidt esikoha klassikalise soolotantsu esitamise eest. Esikoht tuli Tartusse ka klassikalise tantsu ja stepptantsu kategoorias, esimeses tantsis kuus ja teises neli õpilast. Lisaks sellele võitsid Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased teise koha nüüdistantsu (kaheksa õpilast) ja kolmanda koha sõutantsu kategoorias (kuus õpilast). Kõikide võitudega käib kaasas karikas.

Riias esitatud viie tantsu koreograafia on loonud Marius Petipa, Jelena Karpova, Matthew Jordan ja Julia Litvinenko. Tantsud valmistasid õpilastega ette Rita Dolgihh ja Elena Poznjak-Kõlar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles