Kaarsilla juures jäisesse vette hüpanud elupäästja pääses napilt uppumisest

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane Georg Vann oli 2. jaanuari õhtul teel trenni, kui kuulis Kaarsillalt vette kukkunud mehe appikarjeid, ning sööstis jääkülma vette hädasolijat päästma.
22-aastane Georg Vann oli 2. jaanuari õhtul teel trenni, kui kuulis Kaarsillalt vette kukkunud mehe appikarjeid, ning sööstis jääkülma vette hädasolijat päästma. Foto: Sille Annuk

Selle aasta 2. jaanuari õhtul hüppas Tartu linnas Kaarsillalt vette 28-aastane mees. Tol hetkel veel 22-aastane Tartu ülikooli informaatikatudeng Georg Vann oli just Atlantise juurest Kaarsillale astumas, kui kuulis silla alt suurt sulpsatust. Tema esimene mõte sel hetkel oli, et vette kukkus kindlasti inimene.

«Seejärel kuulsin vees oleva mehe appikarjeid ning siis asusin kohe tegutsema,» rääkis Vann. Ta jooksis üle Kaarsilla, end samal ajal lahti riietades, ning karjus vees olevale mehele meeleheitlikult, et viimane pead vee peal hoiaks. Jooksu pealt hõikas Vann mööduvatele inimestele, et nad päästeametisse helistaksid.

Jõudnud üle silla, hakkas Vann otsima redelit, mida mööda vette ronida. «Esimesest redelist oli mees juba mööda hulpinud ning teiseni oli veel pikk maa. Kartsin, et ta ei pea järgmise redelini vastu, tal oli juba pea ka selleks hetkeks oma pool minutit vee all olnud,» meenutas Vann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles