Kogukond aitab taastada vaksaliesist purskkaevu (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis peaksid raudteejaamaesisel väljakul algama ehitustööd, et juba 1. juunil võiks taastatud purskkaev pakkuda rõõmu nii linnakodanikele kui ka külalistele.
Aprillis peaksid raudteejaamaesisel väljakul algama ehitustööd, et juba 1. juunil võiks taastatud purskkaev pakkuda rõõmu nii linnakodanikele kui ka külalistele. Foto: Erakogu

Möödunud suvel sai Elva raudteejaama esine väljak uue ilme. Remonditööde käigus paigaldati väljakule ka torud, et tulevikus saaks taastada 1920ndatel rajatud purskkaev, mis pole enam aastakümneid töötanud. Purskkaevu ennistamise on linna asemel võtnud südameasjaks hoopis kogukonnaühendus MTÜ Elva Elama, kellel on kindel plaan, et lastekaitsepäevaks, 1. juuniks on fontään jälle platsil tagasi.

Elva Elama esitas purskkaevu taastamise mõtte eelmisel aastal Elva kaasava eelarve hääletusele. See jäi napilt alla kettagolfipargi rajamise projektile, mille elluviimiseks anti 10 000 eurot. Elva Elama juhatuse liige Madis Ess ütles, et idee poolest võiks fontääni taastamine olla küll linna kohustus, aga kuna nad on sellele juba mitu aastat mõelnud ning projekt on ka kogukonnalt kiidusõnu ja ergutust saanud, otsustati see ise ette võtta.

Projekti ei sobinud

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles