Taliujujate võistlushooaeg sai medalirohke lõpu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu taliujujad Tallinnas Admiraliteedi basseinis peetud VIII Pirita Open'il.
Tartu taliujujad Tallinnas Admiraliteedi basseinis peetud VIII Pirita Open'il. Foto: Erakogu

Taliujumise võistlushooaeg lõppes möödunud nädalal rahvusvahelise VIII Pirita Openiga, mis oli rahvusvahelise taliujumisliidu (IWSA) võistluste viimane etapp. Esimest korda Admiraliteedi basseinis peetud võistlusele sõitis ligi 300 ujujat 19 riigist.

Üheteistkümne esindajaga oli kohal ka Tartu võistkond, kes teenis 13 individuaalset medalit ja tallinlastega kahasse hõbeda teateujumises. Vesi oli 0,3 kraadi soe, erinevalt Tartust jääd polnud, nagu vahendas tartlaste esindusse kuulunud Malle Elvet.

Viis medalit võitis Külli Tootsi, saades kulla 200 m vabaujumises, hõbeda 25 m rinnuli-, 50 m vaba-, 100 m vaba- ja 25 m liblikujumise distantsil. Silvi Salupere lisas neli medalit: kulla 200 m vabaujumises, hõbeda 25 m liblik- ning  pronksid 50 ja 100 m vabaujumises. Malle Elvet võitis kulla 25 m liblikujumises ning pronksised autasud 50 ja 100 m vabaujumises. Liblikujumises võitis pronksi Evelin Jõgeda.

Teist aastat antakse välja ka maailma karikasarja medaleid. Selleks tuleb hästi esineda vähemalt kolmel MK-sarja kuuluval võistlusel. Selles arvestuses teenis Silvi Salupere oma vanuserühmas hõbemedali ja Malle Elvet kuldmedali.

IWSA kariaketappide kokkuvõttes sai Eesti neli medalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles