Tartumaa võitis Eestimaa talimängud

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa talimängude avamine
Eestimaa talimängude avamine Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel põhiliselt Valgamaal peetud Eestimaa talimängude tulemuste põhjal võib öelda, et Eesti kõige sportlikum maakond on Tartumaa. Võit saavutati nii suurte linnade, suurte valdade kui ka maakondlikus arvestuses.

«See on tõesti tubli tulemus,» rõõmustas Tartumaa spordiliidu juht Lembit Toru linna ja maakonna sportlaste esinemisest rääkides. Suurte valdade arvestuses õnnestus Tartu vallal kaitsta oma esikohta. Esimest korda kaasa löönud Tartu linn näitas teistele koha kätte suuremate linnade arvestuses. Väiksemate linnade klassis tuli Elva kuuendale kohale, aga tubli koht seegi. Tagatipuks võitis maavanemate arvestuses võistluse Tartu maavanem Reno Laidre. Volikogu esimeestest osutus parimaks Elva linnavolikogu esimees Meelis Karro. «Võidud ei tulnud mitte napilt, vaid kindla ülekaaluga,» rääkis Toru. Nii saavutas Tartumaa esikoha Harjumaa ja Pärnumaa ees.

Arvukalt häid kohti saavutasid tartumaalased enamikul kavas olnud aladel. Maakondlik esikoht tuli näiteks jäähokis, mäesuusatamises, murdmaasuusatamises ja ujumises.

Võistlused viidi põhiliselt läbi Valgas või Valgamaal. Suusaalad Otepääl. Siiski jagus võistlustandreid ka teistesse maakondadesse. Hokiturniir peeti Viljandis, mootokross aga Sõmerpalu sisehallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles