Otepääl tuleb toidumaraton

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Laan

Talvepealinn Otepää on tuntud kohana, kus korraldatakse erinevaid maratone suusa-, jooksu- ja rattamaratonidest kuni saunamaratonini välja. Peagi on lisandumas veel üks maraton, kui 13.-26. märtsini toimub Otepää piirkonnas toidumaraton Otepää Maitsed.

Kahe nädala jooksul on võimalik Otepääl ja lähiümbruses proovida 15 eurot maksvat talvest ja Lõuna-Eestist inspireeritud kolmekäigulist menüüd. 

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et Otepää piirkond on valmis talviste suurürituste kõrval pakkuma elamusi ka maitsemeeltele. «Talvepealinnas asuvad lisaks suusakeskustele kolm Eesti parimate toidukohtade hulka kuuluvat restorani,» ütles Laul. «Idee selline üritus teha pärinebki neist ühe, GMP Pühajärve restorani rahvalt.»

Projektist Otepää Maitsed Valgamaal võtavad osa viis piirkonna toidukohta: GMP Pühajärve Restoran, L.U.M.I kohvik, Ugandi Resto,  Pühajärve SPA&Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja.

Projektijuht Mailis Martin selgitas, et  iga toidukoht paneb välja ainult temale eriomase menüü, kus aukohal kohalik tooraine. Dessert saab olema inspireeritud Otepääst kui talvepealinnast. 

«Meil on ka eraldi žürii, kuhu kuuluvad restoranide kokad, kes vaatavad igas toidukohas menüüd üle ja maitsevad toitusid,» rääkis Mailis Martin. «Soovime oma külastajatele pakkuda parimat ning seetõttu läbivad erimenüüd nii-öelda eelkontrolli.»

Enne toidukoha külastamist tuleb sellega ühendust võtta ja broneerida kohad. Erimenüüdega saab tutvuda Otepää Maitsed Valgamaal Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles