Tartu veider mure – liiga palju lapsi (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Vaikselt, aga visalt väheneva elanike arvuga Tartut on juba aastakümneid vaevanud suur mure: meil on liiga palju lapsi. Lasteaiajärjekordadest on nüüd jagu saadud, aga koolides napib ruumi. Hiljuti kirjutas Tartu Postimees suures ruumikitsikuses Tamme koolist, kus mullu tuli ühest tualetist ja logopeedi ruumist ehitada uus klassiruum, sest nelja esimese klassi asemel alustas viis.

Ruumipuudus pole vaid Tamme kooli mure, sama häda vaevab teisigi Tartu koole. Näiteks erivajadustega lapsi õpetavas Masingu koolis käib õppetöö harjakappideski. 

Aga koolimajade suuremaks ehitamise või uue kooli rajamise asemel räägivad linnavõimud vaid sellest, kes on süüdi olukorra tekkimises. Süüdlased, endised tartlased, elavad linna külje all asuvate valdade uuselurajoonides. Nende sahkermahkriga Tartu elanikeks registreeritud lapsed ajavad meie koolid lõhki, vanemate maksurahast tuleb linnal aga suu puhtaks pühkida, sest see läheb valda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles