Advokatuuri esimees hoiatab populismi leviku eest

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Vallikivi
Hannes Vallikivi Foto: Liis Treimann / Postimees

Advokatuuri esimees hoiatab populismi leviku eest Eesti advokatuur koguneb täna Tartusse üldkogule. Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi ütles intervjuus, et oma kõnes tahab ta rääkida populismi murettekitavast tõusust ja selle ohust isikuvabadustele.

​Advokaadid enamasti lahendavad teiste muresid. Millised advokaatide endi mured vajavad aga lahendamist Tartusse koguneval advokatuuri üldkogul?

Meil isekeskis ei olegi suuri muresid, mure on pigem selle pärast, mis suunas liigub läänelike demokraatlike riikide elu. Tundub, et see, mis toimus Ameerikas, kolib valimisipidi ka Euroopasse. Populistlikud parteid tõstavad pead. Selle tagajärg võib olla isikuvabaduste piiramine, ka meedia- ja sõnavabaduse piiramine. Mina näen siin murekohti ja sellest on kantud minu sõnavõtt. Sellises olukorras advokaadi vastutus ühiskonna ees kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles