Poksijad selgitavad Tartus parimaid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poks. Pildil sügisene Golden Olympic Gloves Boxing Night turniir Tartus. Vastamisi Gennadi Stserbin (punases) ja Vitali Goits.
Poks. Pildil sügisene Golden Olympic Gloves Boxing Night turniir Tartus. Vastamisi Gennadi Stserbin (punases) ja Vitali Goits. Foto: Margus Ansu

Reedest pühapäevani peetakse Tartus Annelinna spordimajas Eesti meistrivõistlusi poksis, kus selguvad tugevamad eri kehakaaludes nii U19 kui U41 vanuseklassis.

Võistlusi korraldada aitava poksiklubi Ring juhatuse liige Vello Kade märkis, et võistelda tohib poksis kuni 40. eluaastani. Täiskasvanute arvestuses lööb Tartu võistlustel kaasa 43 sportlast 17 klubist, noorteklassis aga 47 poksijat 13 klubist. Poiste ja meeste kõrval on poksiringi oodata ka paarikümmet neidu-naist.

Kohale peaksid tulema kõik tugevamad sportlased. Eesti tugevaimaks peetavate vendade Karlsonite esinemine on veel lahtine.

Aukülalisena on turniilile kutsutud Ukraina legendaarne poksitreener ja vendade Klitškode esimene juhendaja Vladimir Zolotarjov. Kade sõnul on plaanis tihendada temaga sõprussidemeid. «Tahame, et ta tuleks Eesti poksile appi,» sõnas Kade. Ta iseloomustas Zolotarjovi kui raskekaallaste supertreenerit.

Zolotarjovi juures Kiievis treenib praegu ka Eesti poksi tulevikulootus Jaroslav Kornilov. Paraku sai ta hiljuti vigastuse ja Tartu turniirile ei tule, nagu ütles Kade.

Annelinna spordimaja suurde saali püstitatavas ringis algavad võistlused reedel. Kell 16 on kavas veerandfinaalkohtumised. Laupäeval kell 12 algavad poolfinaalid esmalt U19 ja kell 16 U41 vanuserühmas. Finaalid algavad pühapäeval kell 12.

Muu hulgas on turniiril kavas treenerite seminar, kus arutatakse rahvusvaheliste reeglite muudatusi ja kohtunike praktilist tööd selle valguses. Samuti Eesti poksi tulevikku, sest viimase aja tulemused ei anna Kade hinnangul sugugi põhjust rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles