Tuleb tehas, ei tule tehas? Väärtuslik maatükk Põltsamaa lähistel kütab endiselt kirgi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu augustis kirjutas Tartu Postimees õlitehaste rajamisest ja vestles Mõhküla elaniku Aino Maasikuga, kelle maja jääb planeeritavast rapsiõlitehasest paarisaja meetri kaugusele. Proua oli kindlalt seda meelt, et suurtööstusel tema kodukülas kohta pole, ning ta on valmis oma õiguste kaitseks ka kohtusse pöörduma.
Mullu augustis kirjutas Tartu Postimees õlitehaste rajamisest ja vestles Mõhküla elaniku Aino Maasikuga, kelle maja jääb planeeritavast rapsiõlitehasest paarisaja meetri kaugusele. Proua oli kindlalt seda meelt, et suurtööstusel tema kodukülas kohta pole, ning ta on valmis oma õiguste kaitseks ka kohtusse pöörduma. Foto: Margus Ansu / Postimees

Mullu 10. augustil ilmus Tartu Postimehes artikkel Põltsamaa lähistel Mõhkülas asuvast ligi 21-hektarisest Rehe maatükist, millele OÜ Farm In Productions soovis ehitada rapsiõli tootmise tehase. Kohalikud elanikud kogusid vallavalitsuse algatatud detailplaneeringu vastu 35 allkirja ning lubasid ka, kui vaja, kohtusse pöörduda.

Et rapsitehase projekt Põltsamaa vallas venima hakkas, otsis Farm In Productionsi juhtkond varuvarianti. Praegu on ettevõttel rapsiõlitehase rajamise tarvis maatükk Imavere vallas ja ehitusload käes. Selle teadmise põhjal võiks järeldada, et firma on mõtte ehitada tehas Mõhkülla maha matnud, kuid päris nii see siiski pole.

Farm In Productionsi juhatuse liige Urmas Pallon selgitas, et Imaverre ehitavad nad juhul, kui Mõhküla plaan lõplikult vett vedama läheb. «Mõhkülas asuv Rehe kinnistu on asukoha ja ka suuruse mõttes Imavere omast parem, aga aeg surub peale ja meil oleks tarvis ehitusega juba aprillis pihta hakata,» selgitas Pallon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles