Sõjaeelsel Päeva tänaval käis enne hävingut idülliline elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Päeva tänavast. Marja (keskel tõukerattaga) oma mängukaaslastega, sõbranna Putti ning vendade Meemo ja Oleviga Päeva 2 maja (jäi vasakule) ees.
Vaade Päeva tänavast. Marja (keskel tõukerattaga) oma mängukaaslastega, sõbranna Putti ning vendade Meemo ja Oleviga Päeva 2 maja (jäi vasakule) ees. Foto: Erakogu

Aasta alguses lugesime uudist, et Karlovasse kerkib uusasum. Ja et kevadel algab Päeva tänava pargis esimeste kortermajade ehitus

Arhitektuurivõistluse võidukavandi kolmekorruselised puitfassaadiga hooned peaksid Karlovasse hästi sobituma. Väikeste arhitektuurinõksudega saavad need nüüdisaegse ilme. 

Uudise juurde lisatud kavandeid uurides tekkis mul soov jagada uudist kirjaniku ja seltsitegelase Helmi Mäelo tütre Marja Jaanivallaga, kes ühes kunagises jutuajamises mainis, et tema ilusaimad lapsepõlveaastad möödusid just Karlovas Päeva tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles