Kesklinna kool saab ruumi juurde

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta lõpus ehitatakse Kesklinna kooli ühe hoone katusealune välja ja sinna tulevad klassiruumid, näitas Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson.
Selle aasta lõpus ehitatakse Kesklinna kooli ühe hoone katusealune välja ja sinna tulevad klassiruumid, näitas Kesklinna kooli direktor Kersti Vilson. Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinna piirkonnas on põhikoolikohtade põud, kuna üha rohkem vanemaid soovib oma lapse just sinna kooli panna. Viimastel aastatel on näiteks Kesklinna kooli 1. klassi olnud nii suur tung, et kahe klassi asemel on tulnud paari aasta jooksul avada kolm. Seetõttu tuleb praegu ühel 1. klassil õppida teises vahetuses.

Kuna praegu ei ole klasside komplekteerimine veel alanud, pole teada, kas sügisel tuleb taas avada kolm esimest klassi. Aasta lõpus leiab aga olukorrale, kus lastel tuleb käia teises vahetuses, vähemalt korra lahenduse, sest kool saab 384-ruutmeetri suuruse laienduse. 

Kesklinna kool koosneb kolmel eri ajastul ehitatud majast. Keskmises osas, mis valmis 1960ndate keskel, hakatakse selle õppeaasta lõpus katusealust välja ehitama. Sinna on planeeritud kolm suuremat klassiruumi ja avatud õppemaastiku kontseptsiooni järgi õpiabiklass. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles