Näitlejad jaksavad palju kannatada nagu eestlased ikka

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lüüs (vasakult), Jaanika Tammaru ja Kaarel Targo materdavad, klobivad, tõukavad ja tassivad üksteist. Muu hulgas hoiab vaatajate pinget üleval küsimus: kui palju näitlejad veel kannatada jaksavad, kui palju jätkub neil võhma?
Kristjan Lüüs (vasakult), Jaanika Tammaru ja Kaarel Targo materdavad, klobivad, tõukavad ja tassivad üksteist. Muu hulgas hoiab vaatajate pinget üleval küsimus: kui palju näitlejad veel kannatada jaksavad, kui palju jätkub neil võhma? Foto: Sille Annuk

Miks eestlane kogu aeg nii ennastsalgavalt kannatab? On see valik või paratamatus? Tuleb see geenidest? Traditsioonidest? Harjumustest? Kas inimene ongi loodud kannatama? Milline üldse on kannatuse mõõdupuu? Kust läheb taluvuse piir? Neile ja paljudele teistele nendesarnastele küsimustele püüab vastuseid leida või vähemalt vaatajat mõtlema ärgitada Musta Kasti lavastus «Peks mõisatallis».

Trupi ühistööna valminud materjal ei kätke ühte konkreetset lugu, vaid koosneb erinevatest eesti tüvitekstidest, kultuuriloolistest elementidest ja muust eestlasele äratuntavast. Lavastus ei ole aga kuiv ja ängistav tekstipõhine uurimus kannatusest, see on väga mänguline, füüsiline, humoorikas sissevaade meie rahvuse olemusse.

Eestlasele äratuntav

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles