Tammeka sai hooaja eel väärt täienduse

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Puri (vasakul) tõmbab tänavu Nõmme Kalju valge särgi asemel selga Tammeka sinise ihukatte.
Eino Puri (vasakul) tõmbab tänavu Nõmme Kalju valge särgi asemel selga Tammeka sinise ihukatte. Foto: Kristjan Teedema

Reedel algavad Eesti jalgpallimeistrivõistlused, kui Tartu JK Tammeka võõrustab Sepa jalgpallikeskuse kunstmurul valitsevat meistermeeskonda Tallinna FC Infonetti. Täna sai teatavaks, et Tammekaga on uue hooaja künnisel liitunud keskpoolkaitsja Eino Puri, kes on viiel korral esindanud ka Eesti koondist.

Tartust pärit Eino Puri alustas mängijateed kohalikus klubis SK 10 Premium, kuid juba kaksteist aastat tagasi siirdus ta Tallinnasse, kus tõmbas selga FC Levadia särgi, mille vahetas 2011. aastal Nõmme Kalju oma vastu. Kokku on 28-aastasel mängumehel kirjas 241 mängu kõrgliigas ning viis mängu Eesti rahvuskoondise eest.

Möödunud hooaja järel käis Eino Puri hindamisel Iirimaal, kuid sai vigastada ning seal lepingut ei teeninud. Seejärel on ta treeninud Kalju juures, ent tänaste läbirääkimiste tulemusel lõi algavaks hooajaks käed hoopis oma sünnilinna esindusklubiga.

Tammeka kommertsjuht Kalle Paas rääkis, et Puriga võttis ühendust üks meeskonna kahest peatreenerist, Kaido Koppel, kes rääkis keskväljamehele Tammeka eesmärkidest ja sellest, mis rolli treenerid tal näeksid.

«Eino jõudis eile Iirimaalt tagasi Eestisse, me kohtusime täna hommikul Tartus ja leppisime ruttu tingimustes kokku,» märkis Paas, et Puriga leiti kiiresti ühine keel.

Paas lisas, et Puri tahab võimalikult palju mängupraktikat ning Tammekas on tal teistsugune roll, kui tal oleks mõnes Tallinna klubis. «Siin on ta ikkagi suurte kogemustega mängumees, kes aitab klubi rohkem kui vaid platsil. Eino on investeering, aga me usume, et seda väärt!» ütles Paas.

Lisaks Eino Purile on Tammekaga algavaks hooajaks liitunud ka mullu Rakvere Tarvast esindanud ründaja Juhan Jograf Siim ning FC Florast äärepoolkaitsja Kaspar Paur, kes esindas laenulepingu alusel Tammekat ka mullu hooaja teises pooles. Tammekast on lahkunud poolkaitsja Martin Miller (FC Florasse) ja ründaja Tristan Koskor (Paide linnameeskonda), lisaks tõmbas vanameister Kristjan Tiirik möödunud hooaja järel karjäärile joone alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles