Kutsehariduskeskuses algab kevadine vastuvõtt

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuses algab taas vastuvõtt.
Tartu kutsehariduskeskuses algab taas vastuvõtt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolmapäevast, 1. märtsist alustab Tartu kutsehariduskeskus kevadist sisseastumisperioodi põhihariduse baasil erialadele. Uusi õpilasi võetakse vastu kõikidele õppekavadele, mis tähendab, et õppija omandab nii erialaoskused kui ka keskhariduse.

Tänavu on erialasid valikus paarkümmend. Neist täiesti uus on turismiteenindaja eriala, kus on võimalik spetsialiseeruda majutusteeninduse või maaturismi suunda.

Valikus on ka haridusnõudeta erialad ning üksikud hariduslike erivajadustega noortele mõeldud erialad, kus õpingute käigus saavad selgeks erialaoskused.

Kutsehariduskeskus soovitab neil, kes esimese edasiõppimise valikuna näevad kutsekooli, kandideerida juba kevadel, sest kool loodab enamuse põhihariduse baasil õppekohtadest täita juba märtsikuus. Pealegi need, kes kevadel kandideerivad, saavad kõik sisseastumisega seotud toimingud teha varakult ning suvel võib muretumalt puhata.

Dokumente saab esitada 1.-22. märtsini. Vestlused ja testid leiavad aset 24. märtsil.  Aprillikuus saavad kandidaadid teada, kas neile on õppekoht kutsehariduskeskuses ootamas.

Kes oma erialavalikus veel kahtleb, on oodatud 16. märtsil Tartu kutsehariduskeskusesse avatud uste päevale, kus saab näha ja kaasa elada tulevaste noorte meistrite kutsevõistlusele, proovida erinevates töötubades midagi oma kätega valmis teha ning saada infot erialade ja sisseastumise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles