Mälumängusaate võit tõi lastefondile annetuse

Kelly Olesk
, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng, Tartu Postimehe praktikant.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ Kliinikumi Lastefond on viimastel aastatel rahvusvahelise haruldaste haiguste päeval korraldnud Tallinnas ja Tartus samuti mündikaardi ladumise aktsioone.
TÜ Kliinikumi Lastefond on viimastel aastatel rahvusvahelise haruldaste haiguste päeval korraldnud Tallinnas ja Tartus samuti mündikaardi ladumise aktsioone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Veebruari viimasel päeval tähistatakse ülemaailmset haruldaste haiguste päeva ja selle tähistamiseks võtsid ülemöödunud reedel «Kuldvillaku» saatest osa arstid. Saate võidusumma 1110 eurot läks Tartu ülikooli lastefondile toidusegude ostmiseks. «Meie vabatahtlikud tulid selle idee peale ja neile see ettepanek sobis,» rääkis lastefondi kommunikatsioonijuht Merili Kärner erisaate sünnist.

Kärneri sõnul on arstid alati õnnelikud, sest nii saavad ka nemad panustada. Enamik saates olnud küsimusi olid arstidele jõukohased, aga ilmselt eetrinärvi tõttu jäi ka neil mõni küsimus vastamata. «Kui neil oleks aega mõelda ja ei peaks muretsema nupule vajutamise pärast, siis oleks paremini läinud,» sõnas Kärner.

Saate võitnud Tartu ülikooli erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmme sõnul on võita alati tore, aga omaette eesmärk võit ei olnud. Nõmm ütles, et heategevuse nimel ta saates osalemist pikalt ei kaalunud ja saates oli kolleegidega väga vahva kaasa lüüa. Tore oli ka see hetk, kui arstid olid küsimuste koostajatest targemad ning said vastuse parandada. «Kuldvillaku» saates käivad haruldaste haiguste päeva puhul arstid juba 2015. aastast.

Saatejuht Teet Margna märkis, et see oli juba kolmas aasta järjest, mil hooajal pühendatakse üks Kuldvillaku erisaade just haruldaste haiguste päevale. «Kui ma tähistasin oma 40. sünnipäeva, otsustasin, et palun külalistel kinkide ja lillede asemele teha sümboolne heategevuslik annetus. Soovisin seeläbi aidata abi vajavaid lapsi,» selgitas ta.

Margna avas selleks eraldi arve ja kandis kõik sinna kogunenud annetused omakorda üle TÜ lastefondile. «Lastefond oli kunagi varem palunud mul joonistada ühe kliiniku seinale oma autogrammiga pilt ja ma tundsin, et soovin teha rohkem kui üks joonistus. Sellest ajast olen oma sünnipäevadel ka seda traditsiooni jätkanud.»

Saatejuht lisas, et otsekui loogilise jätkuna pöördusid paar aastat hiljem tema poole lastefondi vabatahtlikud, kes küsisid, kas haruldaste haiguste päevale saaks televisioonis kuidagi rohkem tähelepanu tõmmata. Kuldvillaku erisaade tundus olevat selleks suurepärane võimalus. «Ja nii ta läks. Suur tänu kõigile arstidele, kes nendes erisaadetes osalenud on!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles