Päevatoimetaja:
Richard Särk

Maailmafilmi kutsub üheskoos tajuma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy

Taas tulevad vaatajate ette antropoloogihingega tehtud dokumentaalfilmid, mis sel korral jagunevad mitmeteks alateemadeks. Põhiprogrammi raames esitletakse filmivalikut, mis keskenduvad meeltele ja meelte antropoloogiale.


Osana sellest huvist on festivali esimene päev pühendatud helile, vahendas Eesti Rahva Muuseum. Koostöös kultuuriteooria tippkeskusega algab festival seminariga, mille teemaks on heli nii uurimisteema kui ka sotsiaalse kogemuse vahendamise meediumina.

Kavas on dr. Ernst Kareli (Harvardi Ülikool) loeng, filmihelide kuulamise sessioon ja ümarlaud koos filmitegijatega, rääkimaks sellest, kuidas heli on kasutatud etnograafilises kinos.

Esitletakse ka helikõnnakute projekti, mida loovad koostöös Tallinna Ülikooli antropoloogiatudengid ja Eestis tegutsevad helikunstnikud.

Teine olulisem liin programmis on kogukondade teema - linnakogukonnad, traditsioonilised kogukonnad, juurtega maas või kindla kodupaigata inimkooslused – näeme, kuidas kogukonnad on pidevas, dünaamilises muutumises.

Festivali meeleollu saab ETV2 vahendusel end juba sel nädalal viia. Esmaspäevast reedeni pakub õhtune programm vaatamiseks järgmiseid filme: «Mehed», «Bagueli pügmeed maailma äärel», «Maapinna vangid», «Constantin ja Elena» ning «Mawla pulm».

Maailmafilmi festivali korraldavad Eesti Rahva Muuseum ja Maailmafilmi Ühing. Kaheksas Maailmafilmi festival leiab aset 21. – 27. märtsini.

Märksõnad

Tagasi üles