Eesti parimal pagaril on ahjud enne pidupäevi alati kuumad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva eel valmistas Terhi Roll isamaalise sini-must-valgetes toonides hõrgutise – šokolaadi-brownie põhjaga tort, sees toorjuustu-vahukoore täidis ning pealt kaetud sefiiriga. Tordi peal on kaunistuseks mustikad, põldmarjad ja rukkililled.
Vabariigi aastapäeva eel valmistas Terhi Roll isamaalise sini-must-valgetes toonides hõrgutise – šokolaadi-brownie põhjaga tort, sees toorjuustu-vahukoore täidis ning pealt kaetud sefiiriga. Tordi peal on kaunistuseks mustikad, põldmarjad ja rukkililled. Foto: Margus Ansu

Eesti parima pagari saate võitnud tartlasel Terhi Rollil vabariigi aastapäeva ja vastlapäeva eel tööd jagub. Peale selle, et 24. veebruariks tuleb perele valmistada hõrgutisi, ootavad sõbrad-tuttavad tulevaks nädalaks vastlakukleid. 

Terhi Roll (34) mäletab lapsepõlvest, kuidas vanaema sovhoosis kokana töötas ja kogu aeg ka koduköögis toimetas. Möödunud nädalal Eesti parima pagari tiitliga pärjatud kolme lapse ema usub, et armastus kokkamise ja küpsetamise vastu on tulnud just tänu vanaemale ja perele, kellega koos ta lapsena palju süüa tegi. 

Üheksa-aastaselt kolis Terhi Roll perega Soome, kus ta elas 24. eluaastani. Soomes oli Rolli perel iga laupäev saunapäev ja pärast seda tehti lisaks soolasele toidule ka midagi magusat. «Mäletan, kuidas tegime ema ja isaga kaneelisaiu või õunakooki. Isa tükeldas õunu, ema tegi tainast ja mina vastavalt oma võimetele aitasin,» meenutas Roll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles