Pannil põlema lahvatanud õli ähvardas süüdata korteri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pann ja selle ümbrus pärast õlipõlengut.
Pann ja selle ümbrus pärast õlipõlengut. Foto: Lõuna päästekeskus

Tartus kihutasid päästjad täna lõuna paiku Annelinna, kus ühes korteris lahvatasid leegid. Kohapeal selgus, et tuli sai alguse söögitegemisest ning valedest võtetest leekide tõrjumisel.

Lõuna päästekeskuse kinnitusel teatati täna kell 12.29 tulekahjust Tartus Kaunase pst asuva maja korteris. Kohapeal selgus, et pannil oli süttinud õli, mida elanik vannitoas veega kustutada üritas. Veest lahvatasid põleva õli leegid aga vannitoa laeni. Õnneks tuli siiski sumbus ning tõsisemat viga keegi ei saanud.

Päästeamet juhib tähelepanu, et õlipõlengut ei tohi mitte mingil juhul veega kustutada, sest selle kaudu saab põleng hapnikku juurde ning leegid muutvad vastupidiselt ootusele oluliselt võimsamaks. Mis täpselt juhtub siis, kui valada põlevale pannile vett, näeb näiteks sellest videost.

Pannil süttinud õlipõlengu kustutamiseks on ohutum kustutada tulekustutustekki või selleks otstarbeks niisutatud märga rätikut.

Tulekustutustekki on võimalik osta ohutustoodete ja ka mõnedest ehituskaupade müügiga tegelevatest ettevõtetest. Kodusest tuleohutusest on lähemalt kirjutatud päästeameti teemalehel http://www.kodutuleohutuks.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles