Ministeerium otsib Jõgeva sordiaretajatele maad

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETKI direktor Mati Koppel müüki pandava Sirgu maatüki peal.
ETKI direktor Mati Koppel müüki pandava Sirgu maatüki peal. Foto: Eili Arula

Maaeluministeerium otsib lahendusi, kuidas aidata Eesti taimekasvatuse instituudi (ETKI) kasutusse leida maad, millest instituut on Jõgeva valla maade müügi tõttu ilma jäämas.
 

Jõgeva vald asub lähiajal müüma nelja maatükki, millest suurim 117 hektari suurust Sirgu maalappi rendib praegu Eesti taimekasvatuse instituut (ETKI). Olgugi et ETKI rendileping jääb ka pärast müüki kehtima 2023. aastani, ei saa instituut olla kindel, et uus omanik nendega lepingut pikendab.

Kuigi praegusel rentnikul on enampakkumise lõpphinnaga ostueesõigus, pole instituudil selle aasta eelarves piisavalt raha maatüki ostmiseks.

Et kuue aasta pärast ei tekiks olukorda, kus Sirgu maatüki rendilepingu lõppemisel jääks instituut ilma kümnendikust enda kasutuses olevast maast, siis asus probleemile lahendust otsima maaeluministeerium.

Praegu küll ministeeriumil konkreetne päästeplaan puudub, kuid ühe võimaliku lahendusena otsitakse juba praegu instituudile uut maatükki.

«Oleme pöördunud maa-ameti poole, et saada ülevaade piirkonnas olevatest riigimaadest,» selgitas maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles