Noored kalevlased maadlesid Tamperes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev-Englase meeskond Tamperes.
Tartu Kalev-Englase meeskond Tamperes. Foto: Erakogu

Tartu Kalev-Englase maadluspoisid võistlesid Taisto Kangasniemi mälestusvõistlustel Soomes Tamperes ning tulemustele pole midagi ette heita. Rohke osalejate arvuga turniiril saavutati meeskondlikult teine koht.

Tampere Painiseurat on Kalev-Englase pikaajaline sõprusklubi ja eestlased on püüdnud seal ikka võistlemas käia, nagu rääkis maadlustreener Kristjan Press. «Seekordne turniir oli osalejate arvult suurem kui mullune ja meie poisid said häid maadluskogemusi,» ütles ta.

Ainsana 2007. aastal sündinud ja nooremate vanuserühmas osalenud Karlis Ander All paistis taas silma kiirete heidete ja matšivõitudega. Kolme võiduga saavutas ta kindla esikoha.

2004. aastal sündinute ja nooremate arvestuses õnnestus tartlastel võita meeskondlik esikoht. Punktikohale jõudsid kõik tartlased. Kehakaalus 35 kg maadles väga kindlalt Max Hristjuk: viis ülekaalukat matšivõitu ja tulemuseks esikoht. Punktikohale maadles end ka esmakordselt välisriigis võistelnud Meelis Jõesaar, kelle kontosse jäi kaks võitu ja kaks kaotust ning kokkuvõttes viies koht. 

Kehakaalus 46 kg maadles end nelja matšivõiduga esikohale Artur Jeremejev. Raskemate, kuni 50 kg kaalunud poiste seas saavutas mängleva kergusega esikoha Georg Kristerson. Kehakaalus 54 kg maadles kaks tartlast. Kuna osales kõigest viis võistlejat, tuli kõigil üksteisega läbi maadelda. Omavahelises kohtumises õnnestus Robin Samarüütlil napp edu saavutada Tambet Palgi ees. Teistes kohtumistes oli aga Palgi edukam ja surnud ringis saavutas esikoha. Robin Samarüütlile jäi kolmas koht.

Võistluste kõige vanemate, kuni 17-aastaste seas maadles end esimeseks kehakaalus 50 kg Karl-Eerik Karoles ja hõbemedali saavutas Dan Ronald Lokk kehakaalus kuni 58 kg.

Pärast finaale peeti ka mõned sõpruskohtumised, kus tartlastest maadles Max Hristjuk samal turniiril temast raskemas kaalus võitjaks tulnud soomlase Joonas Koivistuga. Tartlasel õnnestus matš võita.

Järgmised välisvõistlused noortele matimeestele tulevad märtsis Ameerika Ühendriikides, kus võetakse osa ka kahenädalasest treeningulaagrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles