Tüli olematu puukuuri pärast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Põdra krundil asuva kõrvalhoone taga käib vilgas ehitustöö. Siiski võib see väike kuur osutuda takistuseks uue korterelamu kasutusloa saamisel.
Jaak Põdra krundil asuva kõrvalhoone taga käib vilgas ehitustöö. Siiski võib see väike kuur osutuda takistuseks uue korterelamu kasutusloa saamisel. Foto: Eili Arula

Tartu Postimehes ilmus 22. novembril artikkel sellest, kuidas juba selle aasta lõpuks valmib Tartus Pikale tänavale kolm uhket kortermaja. Siiski võib 64 korteriga uusarenduse valmimine venida üsna kummalisel põhjusel. Nimelt jääb ühe kortermaja ehitusele ette naaberkrundil asuv kuur, mille omanik pole nõus seda vabatahtlikult lammutama

«See hoone on mulle väga vajalik ja seda ma maha lõhkuda ei lase,» jäi küsimuse all oleva Pikk 49 kinnistu omanik Jaak Põder oma krundil asuva kuuri saatuse suhtes endale kindlaks. Ta selgitas, et on tema varale kahjuliku detailplaneeringu pärast linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonnaga kirjavahetust pidanud juba 2004. aastast.

Esialgses planeeringus oli kuur märgitud lammutatava hoonena ning alles hiljem arvati krunt detailplaneeringust välja. Siiski selgus pärast projekteerimist ja ehitusloa väljastamist, et Pikk 49 krundil asuva abihoone üks sein ja lagi ei vasta uue kortermaja valmimisel tuleohutusnõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles