Hannes Astok naaseb Tartu volikogusse

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Astok
Hannes Astok Foto: Kaupo Kikkas

Eelmise riigikogu liige ja seekordsetel valimistel kandideerimisest loobunud Hannes Astok (pildil) tuleb Tartu volikogu liikmeks ja eitab soovi asuda linnavalitsuse liikmeks.


Hannes Astok, millega hakkate tegelema nüüd, kui töö riigikogus on selleks korraks läbi?

Kavatsen keskenduda e-riigi projektidele nii elektroonilise demokraatia kui elektroonilise riigivalitsemise valdkonnas. Valdavalt on need rahvusvahelised projektid. Olen ühe Euroopa Liidu e-kaasamise projekti juhiks saamas. Ka e-riigi akadeemias olen tegev. Aitan korraldada konsultatsiooni ja koolitusprojekte peamiselt üleminekuriikidele Kesk-Aasias, Kaukaasias ja Balkanil.

Mis saab teist kui poliitikust?

Jätkan Tartu linnavolikogu liikmena. Jään kindlasti Reformierakonna liikmeks ja kavatsen erakonnas aktiivselt panustada Eesti riigi arengusse.

Kas teil on ambitsiooni ja valmidust asuda ka muule postile kui volikogu lihtliikmeks?

Poliitikas küll ei ole. Aeg on üsna tihedalt täidetud. Juba tuleb enam-vähem üheksa tundi päevas täis. Ametikoht kuskil linnavalitsuses – ei see ei ole mul hetkel küll päevakorral.

On muidugi ülimalt tõenäoline, et Tartu linnavalitsuse koosseisus tuleb muudatusi: linnapea on riigikogusse valitud, abilinnapea Margus Hanson on märkinud valmidust riigikogu asendusliikmeks minna.

Jah, ma tean küll. Aga ma arvan, et kui see hetk kätte jõuab, et mingid nihked toimuvad, küll siis arutatakse. Aga minul ei ole seda ambitsiooni. See oleks väga vastutusrikas töö, aga minu riigikogusse kandideerimisest loobumise põhjus oli keskenduda e-riigi projektidele ja nii ma ka teen. Ma küll elan Tartus, aga see ei tähenda, et mind Tartus väga palju näha on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles