Tartus avanes ainulaadne võimalus tasuta kosmeetikuks õppida

Kelly Olesk
, Tartu ülikooli ajakirjandustudeng, Tartu Postimehe praktikant.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendajad Ingrid Sööt (vasakul) ja Made Tammepõld ootavad uuel nädalal Tartu kutsehariduskoolis esimest korda õppimist alustavaid kosmeetikuid.
Juhendajad Ingrid Sööt (vasakul) ja Made Tammepõld ootavad uuel nädalal Tartu kutsehariduskoolis esimest korda õppimist alustavaid kosmeetikuid. Foto: Sille Annuk

​Uuel nädalal alustatakse Tartu kutsehariduskeskuses esimesena Tartus tasuta kosmeetikute koolitamist. See on viienda taseme kutseõpe, mis tähendab, et õppima asumiseks peab olema omandatud keskharidus.

Kergetööstuse ja iluosakonna juhataja Liivi Lõhmussaare sõnul tekkis mõte kosmeetika eriala avada seetõttu, et Tartus sellel alal tasemeõpet ei saa. 

Tema sõnul on küll asutusi, mis pakuvad koolitusi, aga tasemeõpet ei ole. Riik tellib igast valdkonnast teatud arvu koolitusi ja õppeasutus vaatab, milliste erialadega need kohad täidab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles