Kuidas saavad teraapiakoerad aidata erivajadustega lapsi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Ignacio Gómez Iruretagoyena koos oma patsiendi ja koertega.
Juan Ignacio Gómez Iruretagoyena koos oma patsiendi ja koertega. Foto: Erakogu

22. veebruaril kell 10–13 Tartus Ravila 19 asuvas Biomeedikumis toimuval seminaril räägitakse sellest, kuidas saavad teraapiakoerad osaleda erivajadusega laste taastusravis.

Seminar on inglise keeles ja kannab pealkirja «Animal Assisted Interventions in Rehabilitation of Children with Special Needs».

Diskussiooniteemaks on lapsed, kes põevad tserebraalparalüüsi, ehk lapsed, kes on saanud ajukahjustuse juba looteeas, samuti autistlikud lapsed.

Ana Mª Riaño Galán koos truude sõpradega.
Ana Mª Riaño Galán koos truude sõpradega. Foto: Erakogu

Hispaaniast pärit lektorid Juan Ignacio Gómez Iruretagoyena ja Ana Mª Riaño Galán on just selles valdkonnas muljetavaldavate kogemuste ja pagasiga. Nad on töötanud aastaid erivajadustega lastega, sealhulgas nii koeri kui hobuseid kaasates.

Väliskülaliste osavõtul korraldatakse ka koeri kaasava kõneravi ja koeri kaasava füsioteraapia praktilised töötoad.

Seminari korraldab Eesti abi- ja teraapiakoerte ühing, kelle juhatuse liige Maarja Tali ütles, et teraapiakoerte teema on Eestis veel uus.  «Lisaks koerale ja koerajuhile on vajadus kogemusi jagada ka nii-öelda inimese ekspertidele ehk siis logopeedile, tegevusterapeudile, füsioterapeudile ja psühholoogile,» selgitas ta. «Praegusel juhul ongi meil siin Eestis välismaised mentorid, kes jagavad õpetust, kuidas teha oma tööd looma kaasates. Tulevikus võiks niisuguse ettevalmistuse anda spetsialistile tema eriala õppetool.»

Semina Biomeedikumis kolmapäeval on kõigile huvilistele avatud.

Eriti on oodatud psühhoterapeudid, logopeedid, eripedagoogid, puuetega inimeste tugispetsialistid ja tudengid. Seminarile tulijailt oodatakse etteregistreerimist kas telefonil 5361 0919 või meili teel info@teraapiakoer.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles