Tartu linn näitab kodanikele kesklinna parkimismaja eskiisi (3)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus kavandab Vabaduse puiestee äärde parkimismaja, millel on neli korrust.
Tartu linnavalitsus kavandab Vabaduse puiestee äärde parkimismaja, millel on neli korrust. Foto: Tartu linnavalitsus

Teisipäeval tutvustab linnavalitsus linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna ruumes Vabaduse puiestee äärde kavandatava parkimismaja planeeringu eskiislahendust.

Linnavalitsuse teatel on huvilised oodatud 21. veebruaril kell 15 Raekoja plats 3 majas kolmandal korrusel toas nr 303. Tutvustamisele tuleb Magistri ja Gildi tänava ning Vabaduse puiestee vahelise ala detailplaneeringu eskiislahendus, millega kavandatakse parkimismaja rajamist praeguse parkla asemele.

Eskiislahendus näeb ette Vabaduse pst 6 krundile kuni neljakorruselise parkimismaja. Hoone esimesele korrusele tuleb planeerida kaubandus- ja teenindusasutused. Maa-aluste korruste kavandamine hoonele on lubatud juhul, kui arheoloogiliste uuringute tulemused seda võimaldavad.

Krundi suurim lubatud ehitisealune pind on 1949 ruutmeetrit. Hoonele parima lahenduse saamiseks ja planeeringualale ruumilise terviklahenduse leidmiseks tuleb korraldada arhitektuurivõistlus, lisab linnavalitsus oma teates.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles