Laulude vahel vilksatab tõsist elu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel (Tanel Jonas) tahab olla dirigent. Teised sünnipäevalised – Ele (Ele Sonn, vasakult), Priit (Priit Strandberg), Jaanus (Jaanus Tepomees), Maria (Maria Annus) ja Linda (Linda Kolde) – mängivad «Põdra maja». Taustaks oleva video autor on Taavi Varm.
Tanel (Tanel Jonas) tahab olla dirigent. Teised sünnipäevalised – Ele (Ele Sonn, vasakult), Priit (Priit Strandberg), Jaanus (Jaanus Tepomees), Maria (Maria Annus) ja Linda (Linda Kolde) – mängivad «Põdra maja». Taustaks oleva video autor on Taavi Varm. Foto: Margus Ansu

Näitlejate laulmist on ikka hea kuulata, sest nad oskavad minna laulu sisse silmanähtavalt sügavamale kui tavalised vokalistid ja mõistavad sellest näitekunsti nippide varal kuulajate ette tuua vahest sedagi, mis muidu jääb nähtamatuks. Nootide täpne väljalaulmine ei ole sealjuures alati kõige tähtsam.

Vanemuise lavastuses «Lapsepõlvebänd» tuleb näitlejameisterlikkus muusika puhul taas kord esile ja teeb aina rõõmu. Sedakorda saab aga kuulata ka täpset laulmist a cappella. Kogu trupp mängib ühtlaselt hästi, isegi lavastuse muusikajuht Ele Sonn, kes ometigi on tegelikult muusik, saab korralikult hakkama pika monoloogiga oma unistusest.

Kuid eks ole nii tema kui ka trupi tuumik – Tanel Jonas, Priit Strandberg ja Maria Annus – teinud kolmel suvel Luke mõisas muusikalisi vabaõhulavastusi. Nad on harjunud kokku laulma ja mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles