Kõlab muusikat laiast ilmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Pärimusmuusika Keskus toob täna ja homme Tartusse juba kümnendat korda peetavale festivalile «Maa ja ilm» mitme rahva laule ja pillilugusid. Kuulata saab põhja- ja lõunamaiseid muusikuid.


Põhiline esinemiskoht on Genialistide klubi, kus muusikaliste rännakute otsa sõlmivad lahti Jaak Tuksam, kes asendab haigestunud Anu Tauli, ja Andre Maaker.

Järgmisena tuleb lavale ansambel Baltic Crossing, kuhu kuulub viis noort osavat muusikut Inglismaalt, Taanist ja Soomest. Festivali korraldajate sõnul on neid väga raske istudes kuulata. Seetõttu on  võetud ette tantsumaja mõõdus üritus: õpituba on käsikäes tantsupeoga.

Festivali peaesineja on Norra tantsutrupp Frikar. Mullusel Viljandi folgil ei mahtunud kõik huvilised nende etendusele. Suurt huvi arvestades on Frikari päralt nüüd laupäeva õhtul Vanemuise kontserdimaja.

Festival «Maa ja ilm»

• Täna on Genklubis Jaak Tuksam ja Andre Maaker
(kl 19) ning Baltic Crossing (kl 21).

• Homme on Genklubis Suurõ´ Pilvõ´ (kl 18) ning Nuumen ja DuOud (kl 22), Vanemuise kontserdimajas esineb Frikar (kl 20).

Allikas: «Maa ja ilm»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles