Tartu taliujujad tõid Rootsist kuus medalit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliujumise maailma karikaetapp ja Põhjamaade meistrivõistlused Rootsis Skellefteås.
Taliujumise maailma karikaetapp ja Põhjamaade meistrivõistlused Rootsis Skellefteås. Foto: Malle Elvet

Skellefteå linnas Rootsis peeti möödunud nädalavahetusel põhjamaade meistrivõistlusi taliujumises, mis oli ühtlasi ka maailma karikavõistluste viies etapp. Ehkki sõit pealinnast 775 kilomeetri kaugusele polnud just mugav, sõitis kohale ka Eesti ja Tartu esindus.

Võistluskeskuseks oli kohaliku kommuuni hoone, kus riietuti ja mindi 150 meetri kaugusele nelja rajaga jääbasseini. Jää paksus Skellefteå jõel ulatus 37 sentimeetrini. Külma oli võistluspäeval 16 kraadi, vahendas võistkonna liige Malle Elvet.

Tartusse tuli kuus vanuserühmade medalit, millest säravaim oli põhjamaade kuldne meistrimedal, mille ujus välja Silvi Salupere 25 meetri kroolidistantsil. Sellele lisas ta hõbeda 50 meetri vabaujumises. Malle Elvet võitis pronksi 25 meetri rinnuli- ja hõbeda 50 meetri vabadistantsil. Kersti Rüütel võitis pronksi 50 meetri vabaltujumises. Evelin Jõgeda samuti pronksi 25 m rinnuliujumises.

Eestist sõitis kohale 11 külmas vees ujujat. Kokku oli osalejaid umbes 350 ja pärit olid nad 22 riigist. Ka publikuhulk oli erakordselt suur, lisas Elvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles