Galerii: kultuurikandjad ilmusid loomisloos suitsusele lavale

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kultuurirahva eileõhtune tunnustusüritus toimus Eesti Rahva Muuseumi ajutiste näituste saalis, mis oli suitsu täis nagu maailma alguses. Loomisloona oli stsenaariumi koostanud ja tseremoonia üles ehitanud teatri Must Kast näitleja ja lavastaja Kaija M Kalvet, audio- ja videokujunduse oli loonud Martin Rästa.

Koos näitlejate Laura Niilsi ja Martin Tikuga oli laval aunimetuse saajaid ja nominente õnnitlemas linnapea Urmas Klaas. Laureaadid said tänukirja, stipendiumi vastavalt kategooriale 400-1800 eurot (v.a aasta kultuurisõbraliku ettevõtte kategoorias) ja Kadri Toomi loodud kunstiteose seeriast «Emajõel».

Üritusele kutsutud istusid ümmarguste pidulikult kaetud laudade taga. Menüüs olid suupisteks hernepasteet porgandiga rukkileival, vürtsikilu ja kanamuna seemneleival, ahjupeedi-toorjuustukreem röstsepikul, süldike ja aedviljad ürdikreemis ning sellised põhiroad, nagu mooritud ja suitsutatud seakoot kadakamarjakastmega, läätsepallid tomatise kastmega, odrakruubi-kartulitamp võisilmaga ja hautatud köögiviljad. Magustoiduks oli kama-hapupiimadessert metsamarjakastmega, joogiks vein ja maitsestatud vesi.

Tunnustusürituse lõpetas kontserdiga Maarja Nuut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles