Pere Leib püüab puuduvat tiitlit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere Leib vs Pärnu.
Pere Leib vs Pärnu. Foto: Andres Eesmaa /Järva Teataja

Ees on võrkpallihooaja üks tähtsaimaid nädalavahetusi – Schenkeri liiga finaalturniir. Tartu Pere Leivale on Schenkeri liiga meistritiitel ainukesena auhinnakapist puudu. Praegune saldo on üks viies koht ja neli teist kohta.



«Meeleolu on üle aastate parimaid, arvan,» kirjeldab Pere Leiva võrkpallimeeskonna mänedžer Martin Jürgenson.

Edenesid ju tartlased Schenkeri liiga teises ringis väga hästi: kümnest mängust võideti üheksa, vaid Jelgavalt tuli kaotus vastu võtta. Selline seeria annab tublisti enesekindlust.

«Kui ma meestega olen rääkimas käinud, siis näod säravad,» lisab mänedžer. «Rockil on lõpus mitu kaotust olnud, meil vastupidi – algul ei saanud kuidagi vedama, lõpp on asjad ilusti paika loksutanud.»

Stabiilne seeria

«Jaanuari lõpust oleme teinud häid ja suhteliselt stabiilseid mänge,» nõustub peatreener Rainer Vassiljev. «Veidi uinutav võib olla see, et põhiturniiri lõpus mängisime Rakvere, Kaliningradi ja TTÜga. Meeskonnale parem olnuks, kui oleksime tugevamaid mänge saanud,» ei lase ta suhteliselt lihtsalt saadud võitudest eufooriat üles kütta.

Poolfinaalivastase Pärnuga on tartlastel seis võrdne: suvepealinlasi on põhiturniiril nii 3:1 võidetud kui neile sama skooriga kaotatud. Seega poolfinaalis selget favoriiti polegi.

«Pärnu teise ringi seeria oli samuti väga hea, meile küll kaotasid,» nendib Jürgenson. «Ses mõttes on meie poolfinaal tunduvalt tasavägisem kui Selveri ja Ozolnieki. Juhtuda võib kõike.»

Jürgenson peab silmas karikavõistluste poolfinaali, kus väga pingeline heitlus läks lõpuks 2:3 käest ära, kui Pere Leib oli viimases geimis Pärnust juba 8:3 ees.  Nüüd võiks asi teisipidi minna ja võit Tartule tulla.

«On vähemalt tugevam motivatsioon olemas,» väidab Jürgenson. «Mina ise küll mõtlen, et peab mängu võitma, muud ei jää üle.» Muidu jääb täitmata ka üks hooaja eesmärke – Schenkeri liiga finaal. «Kui sinna ei pääse, on see meile ebaõnnestumine,» lisab mänedžer, «nii et järeleandmisi teha ei saa.»

«Olen veendunud, et meievahelist poolfinaali ei võida meeskond, kes ei mängi hästi,» lisab Vassiljev. «Kes võita tahab, peab ikkagi väga hea partii tegema. Keskpärase mänguga võitu ei tule.» Peatreener on veendunud, et ka pärnakad on poolfinaalis väge täis. «Ka see lisab neile tahtmist juurde, et nad mullu nelja hulgast välja jäid,» pakub ta. «Usun, et tuleb kõva andmine.»

Kas finaalis Tartu-Tallinn?

Laupäevane esimene poolfinaal Selveri ja Ozolnieki vahel kõigi eelduste kohaselt väga tasavägine ei tule. Jürgenson pakub 3:0 või 3:1 võitu tallinlastele. «Kui Selver ikka enda mängu mängib, ei tohiks Ozolniekil varianti olla,» arvab Jürgenson. «Kuid ka Selver oli vahepeal langustrendis. Kuivõrd nad sellest üle on saanud, ei tea.»

Imed pole välistatud, ent selline karastunud meeskond nagu Selver on end osanud otsustavates olukordades korralikult kokku võtta.

«Meie teeme igal juhul kõik selleks, et pühapäeval mitte kell üks, vaid kell neli platsile tulla,» lubab Pere Leiva peatreener.

Schenkeri liiga finaalturniir

Nädalavahetusel Tallinnas Audentese spordihallis

Poolfinaalid laupäeval

• Kl 16 Tallinna Selver – Poliurs/Ozolnieki

Kl 18.30 Pärnu VK – Tartu Pere Leib

Finaalid pühapäeval

• Kl 13.30 kolmanda-neljanda koha mäng

• Kl 16 esimese-teise koha mäng

TV6 kannab üle esimese poolfinaalmängu Selveri ja Ozolnieki vahel ning finaali.

Lisaks kantakse kõik mängud live pildis üle internetis (Postimees online).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles