Rock astub esimese sammu finaalturniiri poole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Täna algavad Balti korvpalliliiga veerandfinaalid, avakohtumises lähevad vastamisi Ventspils ja TÜ/Rock.


Balti liiga põhihooajal on Rock suutnud Ventspilsiga peetud  kahe kohtumise kokkuvõttes jääda positiivsesse seisu. Oktoobris võitis TÜ/Rock kodus lätlasi kümne punktiga (89:79), detsembris kaotati võõrsil nelja punktiga (81:77).

Ventspils on sel hooajal mänginud edukalt FIBA EuroChallenge’i sarjas ning jõudnud 16 parima hulka. Koduliigas on ta tabeliliider.

Tartu Postimees küsis Ventspilsiga BBLis kohtunud meeskondade treenereilt, mis mulje Läti meeskond neile on jätnud ja mida peab Rock tegema Ventspilsi võitmiseks.

Üllar Kerde
TTÜ/Kalevi peatreener

Ma kiidaks kõigepealt natuke ennast. Viimase mänguga, kui me Tartus Rocki võitsime, raputasime meeskonna üles. Neil oli juba selline vaikelu – Eesti liiga mängud ei maksnud justkui midagi, aga ehmatasime nad üles. Ja see on hea – mängijad said aru, et tuleb ennast käsile võtta.

Minule oli Ventspils väga ebamugav vastane. Vastikult järjekindlad mängijad, kes oma rünnaku- ja kaitsesüsteemi lõppfaasis mängivad individuaalselt väga enesekindlalt. Meid pani rumalasse olukorda nende üks ühe vastu teravus rünnakul. Nende vastu ei aita ka hea võistkondlik mäng ega mingid süsteemid, sest tegu on puhtalt individuaalse meisterlikkusega.

Ventspils on komplekteeritud piisavalt hästi, iga koha peale on võtta vahetus. Iga positsioon on kaetud mitme mehega.

Rockil on Janar Taltsi äraminek jätnud augu sisse. Vahetusest tulevad mehed on need, kes otsustavad tavaliselt mängu saatuse. Põhikoosseis põhikoosseisu vastu mängus on meeskonnad võrdsed.

Vahetus peaks olema samaväärne või isegi tugevdav, aga Rockil ei ole see pikkuse seisukohalt nii. Võib-olla ma eksin, olen kõrvaltvaataja. Äkki keegi üllatab positiivselt.

Rock on näidanud, et nad on suutelised Ventspilsi vastu mängima. Küsimus on selles, kuidas väljas võita. Ma arvan, et Rock on võimeline võitma veerandfinaali. Palju sõltub just reedesest mängust ja sellest, millise tundega tullakse Tartusse tagasi. Ventspilsil on küll kodumängueelis, aga see paneb võistkonnale ka lisakohustuse.

Aivar Kuusmaa
Kalev/Cramo peatreener

Ventspils on pärast meiega mängimist ennast täiendanud – võtsid juurde tagamängija ja nüüd ka uue tsentri. Ses mõttes ei saa ma anda värsket ülevaadet, kuna pole näinud mänge uute meestega.

Aga ma arvan, et nad komplekteerisid meeskonna ikkagi eesmärgiga jõuda nelja parima hulka.

Suurematel, endale tähtmängijaid sisse ostnud võistkondadel sõltub lõpuks kogu mäng individuaalsest meisterlikkusest. Meie, Kalev ja Rock, peame rääkima rohkem meeskondlikust tegevusest, meil ei ole võimalusi selliseid mehi osta. Reedel on näha, kui palju uued mehed Ventspilsile juurde andsid.

Kahemeetrisest Brandon Hunterist on neil korvi all kindlasti kasu, see oli üks nõrgemaid kohti.
Rocki treenerid teavad väga hästi, kuidas Ventspilsile vastu hakata, minul pole siin mõtet vahele torkida.

Indrek Visnapuu
TÜ/Rocki peatreener

Ventspilsil on meie viimase kohtumisega võrreldes mõned koosseisumuutused, samas mängib väljakul ikka viis meest korraga ja mängupilt on võistkonna oma, mitte üksikutest mängijatest tulenev. Mängijate tugevad ja nõrgad küljed tuleb selgeks teha, aga lähtuda tuleb meeskondlikust pildist.

Võrreldes eelmiste mängudega ei tee me midagi teistmoodi. Mänguks ette valmistudes tehakse ikka vastase viimase aja kohtumiste ülevaade – mida nad rohkem, mida vähem kasutavad, kus on neil mängus rõhk suunatud, kas kaitseformatsioonides on mingeid muutusi jne. Esmajärjekorras on oluline oma võistkonna valmisolek võitluseks.

Me oleme suutnud Ventspilsi nende kodus võita. Üldjuhul on seal olnud viimase paari aasta jooksul suhteliselt võrdsed mängud. Võrdsed meeskonnad. Mullu jäid meie mängud seisu 1:1, nii ka tänavu.

Tuleb tõsine heitlus. Soosikut ei oska küll välja tuua. Šansid on mõlemal meeskonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles