Vaadake, kes Tartuga seotud inimestest saavad presidendilt teenetemärgi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklikud teenetemärgid.
Riiklikud teenetemärgid. Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Kersti Kaljulaid annab Eestile osutatud teenete eest sel aastal riikliku autasu 113 inimesele, kelle seas on ka mitmeid Tartuga seotud inimesi: koolijuhid, treener, kultuuriinimesed, vereloovutajaid, arstid, ametnikud ja paljud teised tublid inimesed.

Valgetähe IV klassi märgi saajate hulgas on tartlastest näiteks Tartu Annelinna gümnaasiumi direktor, keelekümbluse edendaja Hiie Asser ja Tartu Masingu kooli direktor, erivajadustega laste hariduse edendaja Tiina Kallavus. Samuti Eesti Rahva Muuseumi arendaja, etnoloog Riina Reinvelt ja Tartu maakohtu kohtunik Andrus Miilaste.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saajate hulgas on veel Mare Kõiva, kes on Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluuleteadlane.

Valgetähe V klass märgiga tunnustatakse aga hariduselu edendajat Ülle Kikast ja iluvõimlemistreenerit Janika Mölderit.

Eesti Punase Risti II klassi medaliga tunnustatakse onkoloogi ja vähihaigete abistajat Kaiu Suijat ja lastekirurgi Karin Varikut. Eesti Punase Risti III klassi märgi saab Tartu ülikooli kliinikumi südamearst Märt Elmet.

Eesti Punase Risti IV klassi märgi saavad aga autistide abistaja Marianne Kuzemtšenko ja Reet Veenpere, kes töötab TÜ kliinikumi kõrvakliiniku kuulmise ja kõnestamise osakonnas.

Presidendilt saavad Eesti Punaste Risti V klassi teenetemärgi TÜ kliinikumi verekeskuse vereloovutajad Arne Aas, Allen Leego ja Tõnu Lukk.

Kotkaristi raudrist pälvib aga politseiametnik, vanemkomissar Maarja Punak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles