70. sünnipäeva tähistav Tiia Toomet naudib vanadust oma sünniaastat varjamata

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Toomet on mänguasjamuuseumi igapäevatööst juba kümme aastat eemal olnud, kuid juubeli puhul tegi ta oma kodusest nukukogust muuseumis näituse. Tema selja taga on mustade juustega hampelmann Tiia, mille valmistas kunstnik Piret Mildeberg Tiia Toometi pensionile mineku kingiks.
Tiia Toomet on mänguasjamuuseumi igapäevatööst juba kümme aastat eemal olnud, kuid juubeli puhul tegi ta oma kodusest nukukogust muuseumis näituse. Tema selja taga on mustade juustega hampelmann Tiia, mille valmistas kunstnik Piret Mildeberg Tiia Toometi pensionile mineku kingiks. Foto: Margus Ansu

Tartu mänguasjamuuseumi asutaja, kirjanik Tiia Toomet võib täna oma 70. sünnipäeva tähistades julgelt öelda, et nüüd on aeg mõelda rohkem iseendale ja oma soovidele ning olla avalikult egoistlik.

Tartu mänguasjamuuseumi rajaja Tiia Toomet on muuseumitööst eemal olnud juba kümme aastat. Selle ajaga on ta kirjutanud nii palju lasteraamatuid, et tema 70. sünnipäeva eel Veerikul kirjaniku kodus kohtudes sai neist lauale laduda aukartust äratava virna. Tänane juubilar esitles eile veel kaht uut raamatut: oma parimate lastejuttude kogumikku «Vingus näoga klouni pihtimus» ning hoopis täiskasvanutele kirjutatud raamatut «Vanaduse võlud».

Mul oli rõõm näha raamatut, milles kirjutate vanaduse võludest. Võite te praegu sirge seljaga öelda: «Hea on vana olla!»?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles