Mehed tapsid mõrva varjamiseks ka tunnistaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Margus Ansu

Prokuratuur süüdistab kolme meest kahes tapmises, mis on toime pandud erinevates riikides - Eestis ja Lätis.


Süüdistuse kohaselt tarvitasid viis meest mullu 7. juunil Valgas Kesk tänava korteris alkoholi. Peagi tekkis joomakaaslaste vahel sõnelus, mis päädis 55-aastase korteriomaniku peksmisega, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Öösel  osa seltskonnast lahkus, jättes vigastatud korteriomaniku abita. Järgmisel päeval saabusid Sergei (26), Janis (33) ja Sergei (39) korterisse tagasi. Kohapeale jäänud Nikolai (44) andis kaaslastele mõista, et ta kägistas korteriomaniku surnuks.

Samal hommikul kell 9.29 helistas Sergei (26) häirekeskusse ning teavitas Kesk tänava korteriomaniku surmast. Helistaja keeldus end tutvustamast.

«Sündmuskohal selgus, et tegemist on vägivaldse surmaga. Paar tundi hiljem tuvastasid Valga kriminaalpolitseinikud ka häirekeskusse helistaja,» märkis kohtueelset uurimist juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Milvi Väin.

Selleks ajaks olid Sergei, Janis ja Nikolai sooritanud süüdistuse kohaselt juba järgmise mõrva, mis leidis aset Lätis.

Süüdistuse kohaselt otsustasid mehed mõrva varjamise eesmärgil tappa tunnistaja, 39-aastase Sergei. Nikolai kutsus ohvri alkoholi tarbima Lätti, kus ta tapeti. Mõrvast teatanud 26-aastast Sergeid aga Nikolai ei puutunud.

Samal päeval pidasid politseinikud kahes mõrvas kahtlustatavad mehed kinni.

Juhtunu osas alustas kriminaalmenetlust nii Läti kui Eesti politsei. Eeluurimisvanglas ootasid mehed kohut Lätis. Kohtut hakatakse nende üle pidama aga Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles