Öine tuisk muutis Tartumaa teed paiguti läbimatuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine teehooldus. Foto on illustratiivne.
Talvine teehooldus. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Öö oli tuisune ja uueks ööks lubab lisaks tuulele ka veel sadu. Vastu kevadet tuleb veel tublisti pingutada, kinnitas maakonnas teid hooldava Tartumaa Teede dispetšer Lea Aunis.


Hommikul tööle rutanud tartumaalastel tuli mitmel pool hoogu maha võtta. Mõnel koguni autot lumehangest välja lükata. Öine tuul tõi lagendikelt teedele hulga lund.

Veel õhtul kella 10 paiku olid kõik teed kenasti korras. Tugevnev tuul tegi siiski murelikuks ning mitmel pool oli märgata tuisku, kirjeldas Aunis. Südaööl hakkasid lumevaalud tekkima juba põhimaanteedele ning kella kolme paiku öösel otsustati, et üldine lumetõrje võetakse ette terves maakonnas.

Mõnedes piirkondades ei olnud mingeid probleeme, kuid lagedate väljade juures esines ka läbimatuid teelõike. Näiteks Unipiha kandis.

Eesti Posti kommunikatsioonijuhi Inge Suderi sõnul suuremaid häireid posti kojukandes ei esinenud. Mõnel pool, kus kirjakandja auto läbi ei pääsenud, võisid inimesed postita jääda, möönis Suder. Neile jõuavad saadetised kohale hilinemisega või homme, sõltuvalt teeoludest.

Ülenurme vallavanema Aivar Aleksejevi sõnul ei olnud vallas teedega suurt muret ning kriitilisemad kohad said hommikul läbi käidud. Seoses tee olukorraga saabus vaid üks hädaabikõne.

Eile õhtul puhus edela- ja lõunatuul puhanguti 12–15 m/s. Iilid kandsid lagedatelt väljadelt kaasa lahtist lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles