TÜ avas vastuvõtu ingliskeelsetele õppekavadele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu ülikool avas täna, 6. veebruaril vastuvõtu kahekümne kahele ingliskeelsele õppekavale, kuhu oodatakse lisaks välistudengitele õppima ka Eesti üliõpilasi. Tudengite valikuvõimalused täienesid sel aastal viie uue õppekava võrra.

Ingliskeelsete õppekavade seas saab valida muu hulgas arstiteaduse, ettevõttemajanduse, filosoofia, semiootika ning rahvusvahelise õiguse ja inimõiguse eriala vahel. Tänavu on lisandunud ka viis uut magistriõppekava: linnastunud ühiskonna geoinformaatika, Euroopa keeled ja kultuurid, folkloristika ja pärandirakendused, haridustehnoloogia, innovatsiooni ja tehnoloogia juhtimine.

TÜ välisüliõpilaste vastuvõtu spetsialist Kaija Murasov rõhutas, et tänavu on ingliskeelsete magistriõppekavade kandideerimistähtaeg varasem, 15. märts. Ingliskeelsetele bakalaureuseõppekavadele (sealhulgas arstiteadus) saab kandideerida aga 15. aprillini.

«Ingliskeelsete õppekavade rahvusvahelises konkurentsis on ka Eesti kandidaatidel oluline ennast kandideerimiseks hästi ette valmistada, eeskätt oma valikut ja plaane motivatsioonikirjas või muus kirjalikus töös põhjalikult selgitades,» ütles Murasov.

Lisaks juhib Murasov tähelepanu, et avalduse esitamise ajal ei pea eelmine haridustase olema lõpetatud, vaid kandidaat võib õpingud kõrgkoolis või gümnaasiumis lõpetada ka 2017. aasta juunis.

Täpsem info sisseastumise kohta aadressilt http://www.ut.ee/et/sisseastumine/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles