Ema viib äkitselt surnud poja laulud kuulajate ette

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Schotteri kodus ootab tõsistele muusikahuvilistele tasuta jagamist virn albumeid, mille neljale plaadile valis ta poja Valmar Schotteri loomingust kokku 58 laulu. Neile lisaks kommenteerib Valmar kolmanda plaadi sissejuhatuseks oma bluusilaulude salvestust.
Anne Schotteri kodus ootab tõsistele muusikahuvilistele tasuta jagamist virn albumeid, mille neljale plaadile valis ta poja Valmar Schotteri loomingust kokku 58 laulu. Neile lisaks kommenteerib Valmar kolmanda plaadi sissejuhatuseks oma bluusilaulude salvestust. Foto: Sille Annuk

Nooremas keskeas, 39-aastane muusik ning kalastusäss Valmar Schotter läks seitse aastat tagasi iseseisvuspäeval korraks välja ja tagasi ei tulnud enam iialgi. Ta oli kodu lähedal pargipingil kokku vajunud. Nagu selgus – äkksurm, süda seiskus. Mehest jäi järele kolm last ja umbes 200 laulu, millest valiku on nüüd kuulajate ette toonud tema ema Anne Schotter.

Albumi «Eluring 1969–2009» laulud on neljale plaadile valitud vanadelt sahtlitesse kogunenud helilintidelt ja ansambli Paraspunt salvestistelt. Valmar Schotter oli selle bändi helilooja ja vaimne liider, nagu märgivad tema ansamblikaaslased.

Kui lakkas tuksumast laulude looja, vokalisti ja kitarristi süda, lõppes ka Paraspundi tegevus. Arvude keeles näeb see välja nõnda: 1969–2009 ja 1984–2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles