Mänguasjamuuseumis tähistatakse Tiia Toometi juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Toometi nukurahvas.
Tiia Toometi nukurahvas. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Järgmisel kolmapäeval kell 17 avatakse Tartu mänguasjamuuseumis näitus «Nukurahvas Tiia Toometi kogust» ning esitletakse Toometi kaht uut raamatut.

Näituse ja raamatute esitlusega tähistab mänguasjamuuseum muuseumi asutaja ja esimese direktori Tiia Toometi 70. sünnipäeva. 

Näitusel on eksponeeritud Tiia Toometi nukukogusse kuuluvad rahvapärased nukud ja mänguasjad nii Eestist kui ka teistest maadest: maagilise väega nukud, kunstnikunukud ning erinevad miniatuursed nukud ja pisiesemed.

Tiia Toomet ise on öelnud: «Ühte võin küll kinnitada – iga oma nukuga on mul isiklik suhe. Mu kogus ei ole midagi juhuslikku, tean kõikide asjade päritolu ning võin rääkida, mille poolest nad minu jaoks olulised on.»

Kirjastus Tammerraamat esitleb kolmapäeval trükilõhnalist raamatut «Vanaduse võlud" ning kirjastus Petrone Print «Parimate palade» sarjas ilmunud lasteraamatut «Vingus näoga klouni pihtimus».

Esitlusel saab uudistada ka kirjastuses Karrup aasta lõpul taasilmunud Tiia Toometi kirjutatud ja Mare Hundi illustreeritud raamatut «Karjakuninga mängud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles