Galerii: Tartumaa noored tantsupeolised alustasid eelproove

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigis Eesti maakondades on alanud suvise noorte laulu- ja tantsupeo eelproovid. Kui lauluproove alustati juba veidi varem, siis eile kogunesid Tartu ja Tartumaa noored tantsijad Hansa kooli. Terve päeva said rahvarõivais lapsed ja noored alates kõige pisematest kuni gümnasistideni näidata, kui usinalt nad tantse on õppinud.

Eelproovides tantsitakse üheskoos läbi üle paarikümne tantsu. Tartumaa 3.-4. klassi segarühmadel tuli tantsida näiteks repertuaari kuuluvaid «Raabikut», «Ojakest», «Kevadrõõmu» ning «Oiget ja vasembat», mis on ühistants.

Kõik eelproovides osalejad teadagi tantsu- ja laulupeole ei saa. Esimeses eelproovis tantsijatele ja lauljatele veel hindeid ei pandud ega öeldud, kes kõrvale jääb, küll aga tehakse seda järgmisel ülevaatusel aprillis. Seni tuleb rühmadel veel usinalt harjutada, et suvisele peole pääseda.

Mai lõpuni korraldatakse ühtekokku 493 eelproovi. Selle aja jooksul teevad laulu- ja tantsupeo üldjuhid tervele Eestile peale kaks tiiru. Noorte laulu- ja tantsupidu «Mina jään» peetakse 30. juunist 2. juulini. Laulupeo peadirigent on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja Margus Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles