Tasuta koolitused jõuavad nii pilliõpetajate kui ka kokkadeni

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauaaegne kitarriõpetaja Peep Peterson on kümmekond aastat tegelenud laste pilliõppega Elleri muusikakoolis. Selle töö kõrvalt asub ta koolitama ka lastemuusikakoolide õpetajaid, kelle kitarrimänguteadmised vajavad täiendamist.
Kauaaegne kitarriõpetaja Peep Peterson on kümmekond aastat tegelenud laste pilliõppega Elleri muusikakoolis. Selle töö kõrvalt asub ta koolitama ka lastemuusikakoolide õpetajaid, kelle kitarrimänguteadmised vajavad täiendamist. Foto: Margus Ansu

Sel aastal saab 11 687 täiskasvanut üle Eesti osaleda tasuta koolitustel, et viia oma tööoskused uuele tasemele.

Kauaaegne kitarriõpetaja Peep Peterson on aastaid Lõuna-Eesti muusikakoolides kitarrifestivale korraldades märganud, et sealsetel pilliõpetajatel ei pruugi alati olla eriharidust, nii et kitarri õpetamine lastele võib kohati olla kui jalgratta leiutamine.

Olukorra parandamiseks koondas Peterson õpetajad kokku ja asub neid koos argentiinlasest kitarristi Patricio Zeoliga Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis koolitama. See klassikalise kitarri õpetamise algkursus on üks 910-st tasuta kursusest, millest saab sel aastal Euroopa sotsiaalfondi (ESF) toel osa võtta 11 687 tööl käivat täiskasvanut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles